AB BLENTARPS VINIMPORT - Företagsmeddelande


Produkter

Vi erbjuder en stor variation av produkter som passar varje budget och smak. Våra mest köpta produkter visas nedanför. Vänligen ring eller skriv till oss  för mer information om produkter, erbjudanden eller andra frågor.



 

AMARONE DELLA VALPOLICELLA 2006 DAL BOSCO VALPOLICELLA.


                                           Amarone della Valpolicella  DAL BOSCO GIULIETTA  2003. DOC (SB Nr: 75180-01)  Citat från Amaroneguiden:  " Väldigt gott, ganska tungt men med en klar personlig prägel som gör att jag verkligen gillar detta vin. Men, det behöver 2-3 timmars dekantering. Jag lovar, gör så och du har en upplevelse framför dig."  Le Guaite di Dal Bosco Giulietta 2003 som kommer  från en liten vingård i Mezzane di Sopra Via Capovilla som ligger 400m över havsnivå i Östra Valpolicella. Vinmakaren heter: Stefano Pizzighella.  Det tillverkas c.a 3000 flaskor /år.
Druvorna som ingår i vinet är: Corvine 35 %, Corvinone 35 %, Rondinella 20 %, andra druvor 10 % ( Cabernet, Oseleta Coratina )
Alkohol vol 17 %,  restsocker 3,1 gr/l,  syra 6,4 gr/l.
Jäsningsprocess: Efter 4 månaders torka så lägges druvresterna 3 år i franska ekfat och 1 år på flaska före leverans.  Serveras i 18-20 gr.


AMARONE  DELLA VALPOLICELLA  på:
















































AMARONE della Valpolicella  SECONDO MARCO 2009 DOC.  13000 flaskor tillverkas per år av AMARONE, som får mogna på fat från Slovenien. Alcohol 16 %, restsocker 2,4 gr/lit,  syra 5,97 gr/lit. 
 


LIBRANZA  2005. ( SB nr: 7206401 )Spanskt rödvin. 92 Poäng av PARKER. Enligt Världens Viners senaste ( NR  4  2013  sid  82 ) vintestning längs med floden Duero/Douro  fick detta vin " TOPPVIN FRÅN TORO ". Bodegas Y Pagos MATARREDONDA  från TORO-VALDEFINJAS  49800 TORO-ZAMORA.
Druva: TINTA DE TORO  ( Tempranillo 100% ). Vinmakaren heter: Rosa M Zarza. 30000 Flaskor
14 Månader i franska ek fat från Allier.
Alkohol vol 14,22 %, restsocker 1,88 gr/l, syra 5,15 gr/l.
93 poäng av Robert Parker  2006.
Utmärkt till grillad och kryddad mat, vilt, svamp och mogen ost.
Serveringstemperatur efter dekantering i glaset 30 minuter före är c:a 16 gr.




































LIBRANZA på:
SAN NICOLA " 60 " ROSSO VERONESE IGT 2005 ( SB nr: 7948101 ).  Mörkt med omogen kant.  Doft av lakrits , plommon och dragon. Fyllig kropp med tydliga  tanniner och rik fruktsötma.Detta vin görs som ett appassimento vin. Druvorna torkas i 90 dagar. Ett Italienskt rödvin från Az. Agr. BONAZZI  DARIO & FABIO Valpolicella. Det är gjort som ett Amarone vin.  Vinet innehåller 50% CORVINA, 15% CORVINONE, 20% SANGIOVESE, CABERNET SAUVIGNON, CROATINA. Vinet har legat 4-5 år i 3000 lit träfat, därefter har 30% av vinet legat i 500 lit franska ekfat i 1 år och 1 år i flaska innan försäljning.
Alkohol 14,9%, restsocker 7,4 g/l, syra 5,6 g/l. Vinet blir bäst med en dekantering och serveras i stora kristallglas och 16-18 gr. Passar till detsamma som Amarone.
KOMMENTAR från Sydsvenskan, Anders Fagerström:  Veckans beställningsvin är en  riktig höstvärmare med AMARONEKÄNSLA. Det finns en smula Sangiovese i detta vin som därför inte får kallas AMARONE, apassimento trots att det framställts med delvis torkade druvor, utan benämns Rosso Veronese. Varmt utvecklat, alkoholstint ( 15 % )
och med sviskon och fattoner. Ganska vänligt strukturerat men kraften kräver mörkt kött, gärna vilt, och fixar lätt en lagrad hårdost som PARMESAN eller GRANA PADANA. LÅNG EFTERSMAK.



















SAN NICOLA Rosso på:

SORAIGHE VALPOLICELLA " RIPASSO "SUPERIORE D.O.C. 2013. Vinet kommer från Casa Vinicola Bennati in Cazzano di Tragmina. Vinet Innehåller 85% Corvina, 10% Rondinella, 5% Molinara. Alcohol 14 %, restsocker 7 gr/lit, syra 5,5 gr/lit. Ett väldigt behagligt vin tycker många. Serveringstemperatur 18-20 grader.


















 


SORAIGHE " GARDETTA " ROSSO del VENETO 2012. Vinet kommer från Casa Vinicola Bennati in Cazzano di Tragmina. Vinet Innehåller 85 % Corvina och 15 % Merlot. Alcohol 13,5 %, restsocker 6 gr/lit, syra 5,5 gr/lit. Serveringstemperatur 16-18 grader.

SORAIGHE " GADUM " 2012. Vinet  kommer från Casa Vinicola Bennati in Cazzano di Tragmina. Vinet innehåller 100 %  Cabernet Sauvignon. Alcohol 13,5 %. Serveringstemperatur 16-18 grader.

VALPOLICELLA  RIPASSO SUPERIORE  " AUSTERO " Pietro Zardini 2011-2012. Vinet innehåller   Corvina 70 %, Rondinella 20 %, Molinara 5 % , Croatina 5 %. Alcohol 14,1 %, Syra 6,15 gr/lit,  Restsocker 6,8 gr/lit.





























ROSIGNOL VINOROSSO 2000 SB 756801.  Vinet kommer från Agricola PIETRO ZARDINI i SAN FLORIANO Valpolicella och är ett Appassimentovin. Alcohol 15%, restsocker, 9,30 gr/lit, syra 5,80 gr/lit.   Vinet innehåller 70% Corvina, 20% Rondinella, 5% Molinara, 5% Rossignola. Vinet bör enligt vingården öppnas c:a 1 timme före användning. Druvorna har först torkat i 3-4 mån, sedan pumpats över till 3000 lit stora ekfat där vinet legat i 12 månader, därefter 2 år i små ekfat s.k Barriques samt 1 år i ståltank och flaska. Principen är likadan som för Amarone vin. Serverings temperatur är 16-18 gr i stora glas.



















PIETRO ZARDINI Rosignol på:
ROSIGNOL  ROSATO VINO SPUMANTE ROSÈ BRUT . Pietro Zardini. 2015  Vinet innehåller Corvina 55 %, Rondinella  30 %, Molinara 15 %.  Alcohol 12,5%, Restsocker 7,1 gr/lit, Syra 6,3 gr/lit.

















ROSIGNOL VINO BIANCO.   Pietro Zardini 2015. Vinet innehåller, Trebbiano di Lugana, Tocai, Garganega, Chardonnay.  Alcohol 12,15 % Restsocker 5,30 gr/lit, Syra 6,3 gr/lit.

















CORTE CANELLA.  AMARONE della Valpolicella 2011  DOCG.Antal tillverkade flaskor  = 2279 st 0,75 cl. Finns även i Magnum 1,5 lit och Dubbel Magnum 3,0 lit. Corvina, Corvinone o Rondinella. Alc 16%, Restsocker 6,58 G/l.  Syra 6,07 g/l.


SENSORISK VINANALYS. Ett klart rubinrött harmoniskt lätt vin med blommiga dofter av körsbär, balsam och kryddor. Smaken gifter sig med doften;  varmt och friskt som avslutas med söta tanniner. 


 
CORTE CANELLA. Valpolicella D.O.C. Superiore 2012. Antal tillverkade flaskor = 4649 st 0,75 cl. Corvina, Rondinella o Corvinone. Alc 15,5%, Restsocker 6,72 g/l.  Syra 6,0 g/l.



SENSORISK VINANALYS:  Ett intensivt lysande rubinrött vin som bjuder på överväldigande rostade toner som smälter utmärkt ihop med frukten. Smaken är saftig och frisk med inslag av vanilj och söt choklad. Tanninerna är spänstiga och söta.  

 





























CORTE CANELLA . SOAVE D.O.C. 2014 " LA VERO ". Antal tillverkade flaskor =  1400 st 0,75 cl. Alc 13,5 %. Restsocker 6,68 G/l.  Syra 7,0 g/l.








 

 
 

 

Musserande Viner

Det finns olika Italienska namn  för Musserande vin:  Spumante, Sparkling Prosecco Frizzante.  " SPUMANTE " är det samlande namnet på musserande viner i Italien oavsett från vilken landsända de kommer. Från norra Italien ( Veneto ) området kommer PROSECCO som förut var ett druvnamn som nu heter " GLERA ".  De flesta musserande viner från Prosecco området består av druvan GLERA.

 
DOGARINA Prosecco DOC  Treviso Brut. Druva = Glera. Alcohol 11,5 %. Syra  ( Acid ) 5,80 gr/lit. Restsocker 9 gr/lit. Serveringstemperatur 6-8 grader Cel.
 
DOGARINA Prosecco DOC Treviso Extra Dry.  200 ml  Druva= Glera. Alcohol 11,0 %. Syra ( Acid ) 5,75 gr/lit. Restsocker 18 gr/lit.  Serveringstemperatur 6-8 grader Cel.





DOGARINA Prosecco DOC Treviso Extra Dry.  75 cl  Druva= Glera. Alcohol 11,0 %. Syra ( Acid ) 5,75 gr/lit. Restsocker 18 gr/lit.  Serveringstemperatur 6-8 grader Cel.

 
DOGARINA Prosecco DOC Treviso Extra Dry Magnum 1,5 lit " GOLD ". Druva= Glera. Alcohol 11,0 %. Syra ( Acid ) 5,70 gr/lit. Restsocker 18 gr/lit.  Serveringstemperatur 6-8 grader Cel.






















DOGARINA Prosecco Superiore DOCG VALDOBBIADENE Brut. Druva= Glera. Alcohol 11,0 %. Syra ( Acid ) 5,75 gr/lit. Restsocker 11 gr/lit.  Serveringstemperatur 6-8 grader Cel.
 
DOGARINA Ca´di Pietra Spumante Brut. Druvor= Pinot Bianco, Glera.  Alcohol 11,5 %.
Syra ( Acid ) 6,10 gr/lit. Restsocker 14 gr/lit.  Serveringstemperatur 6-8 grader Cel.
 
DOGARINA Ca´di Pietra Prosecco Treviso. Druva= Glera. Alcohol 11.0 %. Syra ( Acid ) 5,80 gr/lit. Restsocker 9 gr/lit. Serveringstemperatur 6-8 grader Cel.
 
DOGARINA Ca´di Pietra Spumante ROSÉ brut. Druvor= Merlot, Raboso. Alcohol 11,5. Syra ( Acid ) 5,90 gr/lit. Restsocker 14 gr/lit.    Serveringstemperatur 6-8 grader Cel.


Dessa viner är gjort enligt " PASSULE " metoden som går ut på att låta 20% av druvorna sitta kvar på vinstocken så de blir nästan övermogna, detta för att få extra hög koncentration vilket ger en enorm kraft och djup i vinet.


















BODEGA SOMMOS  22300 BARBASTRO  HUESCA.
Norra Spanien
Titta gärna på deras hemsida när det gäller Arkitekturen!!!!


GLARIMA RED JOVEN , ett rött vin innehållande, Merlot 50%
Tempranillo 30%, Syrah 10%, Cabernet Sauvignon 10%. Alc 13,5, Restsocker  3,1 gr/lit, Acid 5,63 gr/lit. Serveringstemperatur c:a 18 gr.

GLARIMA RED VARIETALS, ett rött vin innehållande: Tempranillo 35%, Merlot 35%, Cabernet Sauvignon 10%, Syrah 20%. Alc 13,5%, Restsocker 3,1 gr/lit, Acid 5,63 gr/lit. Ligger först i  ett stort träfat på 16000 liter. De sista 8 månaderna i nya franska fat.    Serveringstemperatur c:a 18 gr.

Druvorna till dessa viner plockas på natten mellan 0000-0800 i September månad


BODEGA SOMMOS GARNACHA NIETRO 2015 , 100 % Garnacha, Alc 14,85, Restsocker 2,9 gr/lit, Acid 5,6 gr/lit,





BODEGA SOMMOS GARNACHA ALQUEZ 2013, 100 % Garnacha, Alc 14,79, Restsocker 4,8 gr/lit, Acid 5,1 gr/lit